Cześc ! :)
Brokuły- uwielbiam je w każdej postaci, nawet ugotowane podane z przysmażoną bułką tartą. Dlatego własnie to warzywo zagości tu jako pierwsze :)
Składniki:
-450 g mrożonych lub świeżych brokuł
-seler
-3 średnie ziemniaki
-duża marchew
-por
-15 g serek topiony
-kostka rosołowa
-pieprz
-sól (ja osobiście zastępuje ją ziarenkami smaku)
Sposób przygotowania:
1. gotujemy wodę, dodajemy kostkę rosołową.
2. marchew, ziemniaki, seler kroimy w kostkę, a pora w talarki. 1/3 brokuł odkładamy.
3, wrzucamy to do rosołu, gotujemy 30 min.
4. gdy wszystko już ładnie rozmięknie dodajemy serek topiony i wszystko miksujemy.
5. jak już zmiksujemy naszą zupę, czekamy aż się zagotuje.
6. w między czasie w osobnym garnku gotujemy resztę brokułów ok 8-10 min
7. zupe doprawiamy solą i pieprzem.
8. na koniec wlewamy zupę do misek i wrzucamy ugotowane brokuły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz